Επάγγελμα... trader
No hypocrite.
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Αρκετά πια.    Δεν αντέχω άλλο την γκρίνια.
1020 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010
01:54

 

Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που τους φταίνε όλοι και όλα εκτός από τον εαυτό τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ενώ δεν ήταν σε θέση να αντιληφτούν μία κατάσταση και να κερδίσουν από αυτή (αφού δεν είναι στο χέρι τους ούτως ή άλλως να την αλλάξουν)
να εμμένουν στην ανεκδιήγητη τακτική τους και να παρασύρουν αδαείς οι οποίοι ψάχνουν να βρουν κάτι για να δικαιολογήσουν τα λάθη τους και να απαλύνουν τον πόνο τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που επιτίθενται σε λάθος άτομα ενώ συνεχίζουν λάθος άτομα να εξυμνούν, αυτούς τους ίδιους που τους έχουν χώσει μέχρι τώρα στα σκ….
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ενώ τρώνε την μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη, συνεχίζουν να εγκλωβίζουν και να εγκλωβίζουν και να εγκλωβίζουν τους χειροκροτητές τους με συνθήματα του τύπου: "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι" ή "δεν πουλάμε , δεν πουλάμε" ή "μη μασάτε παλληκάρια".
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που βλέπουν μπροστά τους μόνο τις 3500, τις 5000 και τις 9000 μονάδες και αρνούνται να δουν τα τάρταρα.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ονειρεύονται και πείθουν κάποιους για εκκινήσεις που θα τους βγάλουν από την επενδυτική τους μιζέρια.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών και σε συνομωσίες ανθρώπων που επιθυμούν να τους πάρουν τα χαρτιά τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που σε όλα τα επίπεδα τιμών αγοράζουν και αγοράζουν και αγοράζουν ενώ δεν μας έχουν πει που πουλάνε ή που βρίσκουν συνέχεια τα λεφτά για αγορές αφού και στα προηγούμενα υψηλότερα επίπεδα αγορασμένοι ήταν και άρα εγκλωβισμένοι.
Και όταν κάποια στιγμή γυρίσει ανοδικά η αγορά -έπειτα από την κατρακύλα της- αυτοί είναι αγορασμένοι στον πάτο και ωραίοι.
Και τα κουτορνίθια τους θαυμάζουν.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των γκρινιάρηδων.
 
 
Σε σένα που δεν άρεσε αυτό το άρθρο εκτός από τον οβολό σου (το μονάστερο) άφησε ευθύς το χώρο τούτο και επισκέψου τον παρακάτω:
 
 
Είναι σίγουρο πως εκεί θα βρεις τη θαλπωρή και τη "σιγουριά" που αναζητάς. Αφού εκεί θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

 

 

Σχόλια

06/02 02:03  χορδιστής συναισθημάτων
Δεν αντέχω τις γκόμενες που στο τρίμηνο
πάνω ζητάνε γάμο με την κρίση...
-καλύτερα ποιητής παρά νεκροθάφτης...
Πάντα με το συμπάθιο...
06/02 02:15  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Άμα δεν τους αντέχεις μην ασχολείσαι μαζί τους. Τόσο απλά! Γκουρού έχει γεμίσει ο μικρόκοσμός μας...
06/02 02:23  nhad
5* από εμένα. Τα λες λίγο χύμα, αλλά και εγώ έχω κουραστεί από την επιθετικότητα προς όποιους προαναγγέλουν πτώση.
Τέλος πάντων, κάποτε έγραφα στο φόρουμ της Ναυτεμπορικής και είχα εισπράξει χειρότερη επιθετικότητα από τους οπαδούς του Λαναρά. Οπότε πάλι καλά να λέμε.
06/02 02:33  Κώστας Α.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο... καυστικός.
Όμως μπορώ να είμαι μαλθακός όταν βλέπω τόσα ευτράπελα γύρω μου;
Είναι και θέμα χαρακτήρα ξέρεις.
Δεν την αρνούμαι αυτή την επιθετικότητα.
Όμως και την κατά καιρούς επιθετικότητα αυτών των αιωνίων και χωρίς επιχειρήματα Ταύρων, που την βάζεις;
06/02 09:37  pay
καλημέρα
κακό είναι να είναι κάποιος αισιόδοξος ?
απλά άλλο πράγμα η αισιοδοξία και άλλο το κυνήγι για την επίτευξη κέρδους
όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ακόμα και με 1000 μονάδες του ΓΔ λιγότερες κάποιοι γράφουν ζημιές σε μονοψήφιο ποσοστό
ακόμα και σε αυτό το απαξιωμένο χρηματιστήριο πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν ευκαιρίες και καλό είναι να μη μηδενίζουμε τα πάντα, εξάλλου υπάρχουν και άλλα χρηματιστήρια με καλύτερα stories.
Το 2010 με τόσα μέσα στη διάθεση μας είναι εγκληματικό να κάθεσαι αδρανής και να μη ψάχνεσαι γύρω σου.
φάουλ η μπηχτή για τον xrate Κώστα ο άνθρωπος κατάθεση ψυχής για κάτι που αγαπά έκανε
06/02 09:40  pay
Αντιγράφω ένα σχόλιο του φίλου favloy


Η άλλη περίπτωση εύκολου κέρδους είναι το σορτάρισμα μετοχών,δεικτών,εμπορευμάτων,ακόμα και κρατών στην πλέον ακραία μορφή αφού όπως είναι γνωστό στην υπόθεση κέρδος δεν υπάρχουν αναστολές.
Φυσικά δεν μιλάω για κάποιον μεροκαματιάρη που σορτάρει ακολουθώντας την γενική τάση,αναφέρομαι σε μεγάλα πορτοφόλια που σορτάρουν πρωτίστως για το κέρδος και δευτερευόντως για την επιρροή όταν έχουν να κάνουν με μεγάλες τράπεζες ή εταιρείες αλλά και χώρες εσχάτως.

Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι καθαρά οι κατ’εξοχήν πλέον προσοδοφόρες στο χρηματιστηριακό παίγνιο αφού στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με σημαδεμένη τράπουλα στην δε δεύτερη μέσω της εύκολης χειραγώγησης του φόβου και την δημιουργία πανικού μέσω κυρίως δημοσιευμάτων και δηλώσεων διαφόρων γκουρού που όλως τυχαίως άπαντες διακρίνονται,χωρίς καμιά εξαίρεση,
για την ικανότητά τους στην πρόβλεψη δεινών ακολουθώντας τον αρχέγονο αλλά άκρως πετυχημένο κασσάνδρειο δρόμο των ημετέρων προγόνων που οι βολικές παρακαταθήκες τους παγκοσμιοποιήθηκαν χρησιμοποιούμενες αναλόγως των περιστάσεων.

Μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική μάζα των επενδυτών στις χρηματιστηριακές πλατφόρμες του πλανήτη επενδύει στην άνοδο,υπακούωντας στο απλό υγιές ένστικτο
της ανόδου και της προόδου και όχι της καταστροφής,δίνοντας έτσι εύκολο χώρο στους κάθε είδους υποτιμητές που χτυπάνε εύκολα κάνοντας παιχνίδι χωρίς αντίπαλο και χωρίς να τους ακολουθεί η κρίσιμη μάζα στο παιχνίδι της απαξίωσης έχοντας φροντίσει η μέθοδος του short να μοιάζει δυσνόητη και δύσκολη στα μάτια των παγκόσμιων επενδυτών του πλανήτη αφήνοντας έτσι τεράστιο χώρο κερδοσκοπίας στα χέρια λίγων που το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Πιστεύω πάντα στην μακροχρόνια άνοδο και φυσικά στην πρόοδο αλλά δεν είμαι κατά της ιδέας να μεγαλώσει η παγκόσμια κοινότητα των short παικτών με δεδομένο ότι η καθολική απαγόρευση short θέσεων είναι αδύνατη,ώστε κάθε υποτιμητική κίνηση των λίγων μεγάλων παγκόσμιων short παικτών να βρίσκει ανάλογα πορτ
06/02 09:41  pay
ανάλογα πορτοφόλια που θα ακολουθούν,τουλάχιστον όσα βρίσκουν στις long κινήσεις τους ώστε οι δυσκολίες και οι αντιστάσεις να είναι μοιρασμένες τόσο στην μια όσο και στην άλλη πλευρά.
http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=223&t=1514
06/02 09:49  nhad
"Αναρωτιεμαι μαλιστα αφου βλεπουν τοσο ασχημα τα πραγματα, γιατι δε δενουν μια πετρα στο λαιμο τους και να φουνταρουν να ξεμπερδευουμε."
"Αφηστε τους γρουσουζηδες να τρωνε τις σαρκες τους και οχι τις δικες σας"
"Αρκετα με τις καλωσυνες. Αποφασισα να γινω κακο παιδι."
Κατάθεση ψυχής; Ελπίζω να ήταν απλά μια έκρηξη ενός θυμωμένου, που ως τέτοια συγχωρείται.
06/02 10:08  pay
δε διαφωνώ nhad εξάλλου δεν έχουμε τπτ να χωρίσουμε
06/02 10:36  PARADOSIAKOS
Οι νέοι επενδυτές, οι αδαής και οι καλόπιστοι μόνο ζημιές θα λάβουν έστω ακολουθήσουν τις προτροπές τέτοιων κειμένων τα οποία επί της ουσίας δεν λένε τίποτα σοβαρό. Αγοράστε λοιπόν άφοβα, πάρετε τα άρματα και τα φυσεκλίκια, ο Δράμαλης δεν θα περάσει, νέα Δερβενάκια κερδών σας περιμένουν.
Τώρα αυτοί που πρόσφατα αγόραζαν ΕΤΕ στα 27,00 € , εμ αυτοί είναι που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στο ένδοξο πεδίο του ΧΑΑ προδομένοι των α.α. απόψεων!
Η μάχη της ελευθερίας και γιαταγάνια να είναι καλά!

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1537088#1stframe

η αναφορά μου γίνετε βεβαίως για αυτό το κείμενο!

06/02 10:43  Κώστας Α.
pay

Δεν μέμφομαι τον xrate.
Μέμφομαι την "τεχνική" του xrate.
Με το xrate πως έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές, έχουμε πιεί καφέ μαζί και έχουμε φάει μαζί. Μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο ίδιος.
Τον θεωρώ φίλο, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να κρίνω και να κατακρίνω ότι δεν θεωρώ σωστό. Εσύ πάντα συμφωνείς με τους φίλους σου;
Την άποψη μου στον xrate την έχω πει και κατ' ιδίαν.
Ο xrate μου είναι πολύ συμπαθής σαν άνθρωπος και ή στοχοποίηση που βλέπεις εσύ δεν ήταν παρά ένα απλό παράδειγμα στο τι αρέσκονται να ακούν οι χαμένοι επενδυτές.
Απλά το link οδηγούσε μόνο εκεί ενώ θα μπορούσαν να υπήρχαν και άλλα που να οδηγούν σε ακόμη χειρότερα παραδείγματα.
Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα στο forum τα γνωρίζεις και ένα της πιο αηδής μορφής από αυτά, στάθηκε η αφορμή να ban-ναριστώ ενώ δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσω να "σώσω" μερικούς απερίσκεπτους που ακολουθούσαν "φονικές" συμβουλές:

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1466343&pg=230&pid=1508155&orderdir=asc#post_1508155

Όσον αφορά την αισιοδοξία τώρα, άλλο είναι η αισιοδοξία και άλλο ο ρεαλισμός.
Άλλο η απαισιοδοξία και άλλο το να μην μπορείς να αντιληφθείς κάποια οφθαλμοφανή χρηματιστηριακά και οικονομικά τεκταινόμενα.

Γιατί να μου φανεί παράξενο με 1000 μονάδες πτώση, μονοψήφιου ποσοστού ζημιές;
Εδώ ξέρω κάτι άλλους με 1000 μονάδες πτώση και διψήφιο ποσοστό κερδών.

Καλημέρα.
06/02 11:07  shareholder-cs
Η αγορά μας κάτω απο 2000 είναι σε υπερβολή, όπως και να το κάνουμε, εκτος αν θεωρήσουμε οτι Ελλάδα δεν θα υπάρχει ως χωρα μετα 2 χρόνια.
Αλλά η Ελλάδα επιβίωσε εξίσου δύσκολων καταστάσεων εδω και 2 αιώνες...

Οι υπερβολές να θυμάσαι α)δεν κρατούν πολύ β)ενίοτε διορθώνουν εξίσου υπερβολικά

Πολλοι εχουν σορτάρει έντονα διαβλέποντας σίγουρο το κάτω. Νοιώθουν οτι κλέβουν παγγάρι εκκλησίας. Οι αγορές όμως σπάνια επιβεβαιώνουν αυτό που αναμένουν οι πολλοί, και τότε ερχεται το short squeeze να τους τα πάρει πίσω και με τόκο...
Αυτό δε σημαίνει οτι δεν μπορεί να δούμε και παρακάτω. Αλλά να σορτάρει κανείς στα 1850, παίζει με τη φωτιά κατά τη γνώμη μου.
06/02 11:12  Κώστας Α.
nhad

Αυτά ενόχλησαν και εμένα αλλά γράφοντας ένα σχόλιο όπως είδες, βρήκα τον μπελά μου.
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από τον εν λόγω άνθρωπο τον οποίο βέβαια δεν τον γνωρίζω προσωπικά όπως τον xrate αλλά μου ήταν συμπαθής από τα κατά καιρούς γραφόμενα του στο forum.
Άλλο αν δεν ασπαζόμουνα πάντα τις απόψεις του.
06/02 11:34  Κώστας Α.
shareholder-cs

Και αν έχει ξεκινήσει να σορτάρει από ψηλά;
Θεωρείς πως πρέπει να σταματήσει να σορτάρει τώρα;
Εγώ πάλι όχι.

Από ποιούς θα τα πάρει πίσω και με τόκο;
Από αυτούς που σορτάρουν ανελέητα στις έντονα καθοδικές συνεδριάσεις;
Ας τους τα πάρει.
Οι συνετοί και αυτοί που γνωρίζουν το "παιχνίδι" δεν τα δίνουν πίσω. Μην τρέφεις αυταπάτες.
Στη περίπτωση του short squeeze τι θα τους εμποδίσει να κλείσουν κάποιες πωλητικές θέσεις ή και όλες αν στο προηγούμενο διάστημα ήταν εγκρατείς και όχι τζογαδόροι και δεν εξαντλούσαν το margin τους;
Στις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις περιμένει κάποιος να σορτάρει και να βγάλει κέρδη;
Αν το κάνει αυτό δεν έχει μέλλον.
Στα χρηματιστήρια για να βγάλει κάποιος κέρδη και να τα διατηρήσει είτε είναι long είτε short , πρέπει να γνωρίζει πρωτίστως πως παίζεται το παιχνίδι.

Υπερβολή δεν είναι η πτώση της αγοράς μας κάτω από τις 2000 μονάδες.
Υπερβολή ήταν η άνοδος της πάνω από τις 2000 μονάδες κατά τους προηγούμενους μήνες. Και αυτό διορθώνει τώρα η αγορά.
Και οδηγεί στο ταμείο αυτούς που ξεκίνησαν την αντίδραση του Μαρτίου και στις χασούρες αυτούς που πίστεψαν το όνειρο.

06/02 11:43  belistheo
Καλημέρα.
Οταν γιά πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια ανκάλυψα τα διάφορα τεχνικά και χρηματιστηριακά forum εντυπωσιάστηκα .Θεωρούσα τότε ότι εκεί όσοι έγγραφαν και αντάλλασαν απόψεις , ήταν το λιγότερο 5 κλάσεις καλύτεροι από εμένα σε όλα τα επίπεδα . Τεχνικά . γενικών γνώσεων , εμπειρίας κλπ. Από τότε έχω φυσικά αναθεωρήσει .
Μου κάνει εντύπωση όμως πως είναι δυνατόν σήμερα , άνθρωποι που ασχολούνται με το χρηματιστήριο , ανταλλάσουν απόψεις , κινούνται και παίζουν μέσω internet , να μην χρησιμοποιούν το τόσο ΑΠΛΟ πράγμα που είναι το short . Οχι βέβαια με την έννοια της αντιστάθμισης κινδύνου , με put call και τέτοια , αλλά απλά ποντάρω σε μία μετοχή ή δείκτη ότι θα πέσει και κερδίζω από αυτό .
Μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς ?
06/02 12:02  pay
Αυτά ενόχλησαν και εμένα αλλά γράφοντας ένα σχόλιο όπως είδες, βρήκα τον μπελά μου.
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από τον εν λόγω άνθρωπο τον οποίο βέβαια δεν τον γνωρίζω προσωπικά όπως τον xrate αλλά μου ήταν συμπαθής από τα κατά καιρούς γραφόμενα του στο forum.
Άλλο αν δεν ασπαζόμουνα πάντα τις απόψεις του.

Δηλαδή ποιον μπελά βρήκες Κώστα? επειδή σου είπα ότι κατά την άποψη μου ήταν φάουλ? οκ εσύ λες ότι δεν ήταν ,αυτό σημαίνει ότι έγινα και αντιπαθής τώρα? τι άλλο θα διαβάσουμε πρωί πρωί...

06/02 12:10  Κώστας Α.
Ρε pay ξεκόλλα. Δεν αναφέρομαι σε σένα. Δες τι γράφει ο nhad. Εσύ έγραψες αυτά που γράφει; Άλλος τα έγραψε.
06/02 12:15  pay
ο xrate το έγραψε αυτό τεσπα δε κατάλαβα αφού δεν είναι για μένα ξεκολλάω και πάω για coffe :)
06/02 12:19  Κώστας Α.
Ούτε ο xrate το έγραψε. Πάλι λάθος κάνεις.
Το τελευταίο από τα 3 πράγματι το έγραψε ο xrate αλλά αναφερόμουν καθαρά στα 2 πρώτα αφού κάνω να φανεί ξεκάθαρο από τα λεγόμενα μου πως δεν είναι το ίδιο άτομο με τον xrate τον οποίο έχω γνωρίσει προσωπικά ενώ αυτόν όχι.
06/02 13:01  Κώστας Α.
pay

Μάλλον τελικά δεν κάνεις λάθος. (Στη δεύτερη φάση)
Εγώ έκανα λάθος και απάντησα στον nhad όπως απάντησα.
Νόμιζα ότι δεν το είχε αναφέρει ο xrate. Το ανέφερε και ο xrate αλλά και κάποιος άλλος πριν τον xrate. Αυτός για το οποίο έκανα λόγο εγώ.
Φαίνεται πως το σχοινί τελικά αποτελεί απωθημένο σε πολλούς εγκλωβισμένους και το προτείνουν σε άλλους . Έτσι νομίζουν πως θα λυτρωθούν από τα επενδυτικά τους λάθη.
06/02 21:38  pay
οκ Kώστα no problem
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις