Επάγγελμα... trader
No hypocrite.
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.


1539 αναγνώστες
21 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010
11:46

 

 

Ένα πολύ μεγάλο λάθος που καταντά τραγικό στο τέλος, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των  μικροεπενδυτών αρέσκονται να βρίσκουν φίλους στις απόψεις τους και όχι να λαμβάνουν μηνύματα και να επεξεργάζονται διαφορετικές προς αυτούς απόψεις.

Αυτό τους τυφλώνει ακόμη περισσότερο αφού τους κάνει να πιστεύουν πως έχουν δίκιο ενώ συγχρόνως αποβάλλουν άλλες απόψεις οι οποίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να διορθώσουν κάποια ενδεχόμενα λάθη τους.

Θεωρούν τους έχοντες αντίθετη άποψη εχθρούς, λες και βρίσκονται μόνο δύο ή τρία ή εικοσι τρία άτομα που "παλεύουν" στις αρένες των αγορών και προσπαθούν με φραστικές επιθέσεις να ανατρέψουν το αποτέλεσμα.

Οι αγορές είναι αχανείς. Και κερδισμένοι είναι αυτοί που έχουν το "δίκιο" με το μέρος τους, αυτοί που έχουν προβλέψει ή έχουν δει ξεκάθαρα τις καταστάσεις.

Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας όπου  ο εκάστοτε φίλαθλος της χαμένης ομάδας δεν έχει ουσιαστικά να χάσει τίποτα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές παίζονται χρήματα. Δημιουργούνται ή καταστρέφονται περιουσίες και δεν είναι λογικό να αντιμετωπίζονται από τους συμμετέχοντες με τόση ελαφρότητα.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιπιλάνε την καραμέλα της ανόδου καιρό τώρα και επειδή έτυχε να πιάσουν μια ανοδική αντίδραση (και πως να μην την πιάσουν όταν το μόνιμο σύνθημα τους είναι άνοδος και μόνο άνοδος)κατάφεραν να θεοποιηθούν στα μάτια κάποιων αφελών ή αδαών επενδυτών που τους ακολουθούν στην καταστροφή με την συνεχή αναπτέρωση των ελπίδων μέσω γελοίων επιχειρημάτων (ή ακόμη και δίχως επιχειρήματα) αναβάλλοντας έτσι διαρκώς τη μεγάλη μέρα της αντιστροφής, την ημέρα  της ανόδου και του κέρδους.

Αυτοί οι αφελείς και ανίδεοι επενδυτές θεωρώ τελικά πως δεν θα είναι κερδισμένοι ούτε στην επόμενη μακροπρόθεσμη άνοδο των χρηματιστηρίων που θα έρθει κάποια εποχή γιατί θα έχουν μετατραπεί σε αγανακτισμένους και αηδιασμένους επενδυτές και το μόνο που θα νοιώθουν για το χρηματιστήριο θα είναι αποστροφή.

 

Είναι τόσο πολύ κρίμα.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
1708 αναγνώστες
40 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010
11:43

 

 

 

Μετά την κατακρήμνιση των δεικτών και των μετοχών κατά τις προηγούμενες μέρες, δεν θα ήταν παράλογη μια ανοδική αντίδραση που θα έφερνε την αγορά μας πέριξ των 2000 μονάδων. Ίσως και λίγο παραπάνω ενδοσυνεδριακά.

Αυτό θα ήταν λογικό αλλά όχι σίγουρο και γι' αυτό καλύτερα θα ήταν να έρθει πρώτα μια καλή ανοδική αντίδραση (άνω του 2%) προτού λάβουμε θέση εκμετάλλευσης αυτής της αντίδρασης.

Το κυνήγι των πυθμένων αποτελεί οικτρό ΛΑΘΟΣ. Διότι ο πυθμένας είναι αδύνατο να προβλεφτεί (ας με συγχωρήσουν οι οπαδοί του Elliott) και συνεχώς εγκλωβίζει ρευστότητα η αναζήτηση αυτού.

Επιπλέον αν κάποια μέρα από Δευτέρα ( ή και την ίδια την Δευτέρα) ανοίξουμε με πτωτικό gap ή προσεγγίσουμε τις 1780 μονάδες που έχει δοθεί σαν NEXT STOP No2 μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από το άνοιγμα της αγοράς , τότε τα σημάδια της ανοδικής αντίδρασης θα είναι αυξημένα με τιμή στόχο ως άνω.

Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1020 αναγνώστες
21 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010
01:54

 

Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που τους φταίνε όλοι και όλα εκτός από τον εαυτό τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ενώ δεν ήταν σε θέση να αντιληφτούν μία κατάσταση και να κερδίσουν από αυτή (αφού δεν είναι στο χέρι τους ούτως ή άλλως να την αλλάξουν)
να εμμένουν στην ανεκδιήγητη τακτική τους και να παρασύρουν αδαείς οι οποίοι ψάχνουν να βρουν κάτι για να δικαιολογήσουν τα λάθη τους και να απαλύνουν τον πόνο τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που επιτίθενται σε λάθος άτομα ενώ συνεχίζουν λάθος άτομα να εξυμνούν, αυτούς τους ίδιους που τους έχουν χώσει μέχρι τώρα στα σκ….
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ενώ τρώνε την μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη, συνεχίζουν να εγκλωβίζουν και να εγκλωβίζουν και να εγκλωβίζουν τους χειροκροτητές τους με συνθήματα του τύπου: "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι" ή "δεν πουλάμε , δεν πουλάμε" ή "μη μασάτε παλληκάρια".
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που βλέπουν μπροστά τους μόνο τις 3500, τις 5000 και τις 9000 μονάδες και αρνούνται να δουν τα τάρταρα.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που ονειρεύονται και πείθουν κάποιους για εκκινήσεις που θα τους βγάλουν από την επενδυτική τους μιζέρια.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών και σε συνομωσίες ανθρώπων που επιθυμούν να τους πάρουν τα χαρτιά τους.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των χαμένων επενδυτών που σε όλα τα επίπεδα τιμών αγοράζουν και αγοράζουν και αγοράζουν ενώ δεν μας έχουν πει που πουλάνε ή που βρίσκουν συνέχεια τα λεφτά για αγορές αφού και στα προηγούμενα υψηλότερα επίπεδα αγορασμένοι ήταν και άρα εγκλωβισμένοι.
Και όταν κάποια στιγμή γυρίσει ανοδικά η αγορά -έπειτα από την κατρακύλα της- αυτοί είναι αγορασμένοι στον πάτο και ωραίοι.
Και τα κουτορνίθια τους θαυμάζουν.
 
Δεν αντέχω την γκρίνια των γκρινιάρηδων.
 
 
Σε σένα που δεν άρεσε αυτό το άρθρο εκτός από τον οβολό σου (το μονάστερο) άφησε ευθύς το χώρο τούτο και επισκέψου τον παρακάτω:
 
 
Είναι σίγουρο πως εκεί θα βρεις τη θαλπωρή και τη "σιγουριά" που αναζητάς. Αφού εκεί θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
20 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1039 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010
11:46

Ο έξυπνος παραδέχεται.

 

Ο πονηρός δικαιολογείται.

 

Ο κουτός επιμένει.

 

 

Είναι πράγματι αδιανόητο, τι μπορεί να διαβάσει κανείς στο forum και τις δικαιολογίες κάποιων ανθρώπων.

 

 

 

 

 

Είναι αδιανόητο πόσοι άνθρωποι διαγκωνίζονται για να  υποστηρίξουν ανθρώπους που τους οδηγούν μαθηματικά στην καταστροφή.

 

Τελικά το forum δεν είναι μόνο για γέλια. Είναι και για κλάματα.

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1925 αναγνώστες
52 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010
17:58

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου,

NEXT STOP οι 1780 μονάδες.

Και έπεται συνέχεια.

 

Είναι μακρύ το ταξίδι για την Ιθάκη.

 

Stay Tuned...

 

 

Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο

δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια.

Είναι παράξενα της Ίντιας τα φανάρια

και δεν τα βλέπεις, καθώς λένε, με το πρώτο.

 

Πέρ’ απ’ τη γέφυρα του Αδάμ, στη Νότιο Κίνα,

χιλιάδες παραλάβαινες τσουβάλια σόγια.

Μα ούτε στιγμή δεν ελησμόνησες τα λόγια

που σου ’πανε μιαν κούφια ώρα στην Αθήνα.

 

Στα νύχια μπαίνει το κατράμι και τ’ ανάβει,

χρόνια στα ρούχα το ψαρόλαδο μυρίζει,

κι ο λόγος της μες στο μυαλό σου να σφυρίζει,

«ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι;»

 

Νωρίς μπατάρισε ο καιρός κ’ έχει χαλάσει.

Σκατζάρισες, μα σε κρατά λύπη μεγάλη.

Απόψε ψόφησαν οι δυο μου παπαγάλοι

κι ο πίθηκος που’ χα με κούραση γυμνάσει.

 

Η λαμαρίνα! … η λαμαρίνα όλα τα σβήνει.

Μας έσφιξε το Kuro Siwo σα μια ζώνη

κι εσύ κοιτάς ακόμη πάνω απ’ το τιμόνι,

πώς παίζει ο μπούσουλας καρτίνι με καρτίνι.

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
19 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 5 από 7<1234567>

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις